Corona: veel gestelde vragen

Vraag & Antwoord

Antwoorden zijn gebaseerd op het landelijke Basisprotocol Danssector, wat gebruik maakt van de meest recente richtlijnen van het RIVM. Voor wat betreft de vragen over de locaties, maken we gebruik van het richtlijnen van de locaties zelf, die vallen onder de Gemeente Utrecht.  

Vraag 1:
Wordt er gewisseld van danspartner in een workshop/les?
Antwoord: Nee, het wisselen van danspartner doen we nu niet. Je volgt de workshop/les met je eigen danspartner.

Vraag 2:
Hoe wordt er omgegaan met de 1,5 meter richtlijn?
Antwoord: We houden 1,5 meter afstand tussen de dansparen. Ook de docenten streven er naar om niet dichterbij te komen. Daarom is het maximaal aantal paren dat aan een workshop/les kan deelnemen verlaagd (maximaal 8 paren in Sterrenzicht en maximaal 9 paren in Podium Oost).

Vraag3:
Kunnen we nog steeds gemiste lessen inhalen?
Antwoord: Je kunt nog steeds gemiste lessen inhalen. Maar door het kleinere aantal dansparen per les (zie vraag 2) zijn we genoodzaakt dit strakker te regelen. Een danspaar dat een gemiste les wil inhalen moet dat van tevoren bij ons aanvragen (via e-mail of Whatsapp).

Vraag 4:
Welke hygiëne regels en gedragsregels zijn er bij Anna Rosa in de les?
Antwoord: We volgen de geldende RIVM richtlijnen. We vragen je vóór en na de les je handen te wassen met zeep, lees meer. We schudden geen handen. 

Vraag 5:
Hoe wordt er voorkomen dat mensen met klachten in de les staan? 
Antwoord: Vóór je aanmelding van de workshop/les, en vóór aanvang van de workshop/les dien je de gezondheidscheck (triage) te doen. Als je niet alle vragen met “nee” hebt kunnen beantwoorden doe je niet mee met de les. Overkoepelend geldt: bij klachten blijf je thuis en laat je je testen. Lees meer. Gelieve zorgvuldig om te gaan met deze voorwaarden. Voor de keuze om wel/niet naar de les te komen, draag je zelf je verantwoordelijkheid.

Vraag 6:
Wat gebeurt er als ik of mijn danspartner(s) klachten blijk te hebben (ná de les).
Antwoord: Blijk je in de dag(en) ná het volgen van de les Covid-19 gerelateerde klachten te hebben, laat je je testen. Heb je vastgesteld Covid-19, dan meldt je dit bij ons. Wij (als school) zijn namelijk bij meer dan 1 melding verplicht dit bij de GGD te melden. Daarnaast meld je het zélf bij je danspartner(s). Citaat Basisprotocol: “Een ieder die minimaal 15 minuten gedanst heeft binnen de 1,5 meter afstand van iemand met een vastgestelde Covid-19 infectie dient indien dit contact minder dan 14 dagen geleden was, 14 dagen in quarantaine te gaan.”

Vraag 7:
Zijn er nog veranderingen op de leslocaties?
Antwoord: In Sterrenzicht is de uitgang via de danszaal boven. Er is 1 toilet/wasgelegenheid boven open. Beneden is er ook nog een toilet/wasgelegenheid, die je kunt gebruiken bij binnenkomst. In Podium Oost gebruiken wij de zij-entree als ingang en de hoofdingang als uitgang. Je kunt je handen wassen in het keukentje. We verzoeken je om zélf een waterflesje mee te nemen.

Vraag 8:
Hoe zit het met de ventilatie?
Antwoord: We ventileren de ruimte waar we lesgeven 15 min. met verse lucht vóór de les en ná de les. Er is 15 min. tussen de beide lessen ingeroosterd, zodat we niet op de tocht hoeven te staan. De 15 min. tussen de lessen is ook gedaan om een ontspannen overgang te maken van de ene naar de andere les. Er is dan wat meer tijd om in- en uit te dansen, in- en uit te lopen en elkaar te ontmoeten.

Vraag 9:
Hoe kijken jullie aan tegen het dragen van een mondkapje tijdens de les?
Antwoord: “Algemeen uitgangspunt: persoonlijke beschermingsmiddelen zijn niet aangewezen. Door goede triage en het nemen van de verder beschreven maatregelen is geen extra persoonlijke bescherming nodig”, aldus het citaat Basisprotocol. Tijdens de les is het dragen dragen wij geen mondkapjes. Wel adviseren wij om bij het binnengaan en verlaten van de lesruimte een mondkapje te dragen. Mocht je je tijdens de les niet veilig voelen zonder een mondkapje, dan is het wellicht te vroeg voor jou om te komen dansen.

Wil je meer weten over de nieuwe richtlijnen, lees dan het Basisprotocol Danssector. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen, of een andere vraag, laat het ons weten.
We willen er alles aan doen om veilig en vertrouwd weer met elkaar op de vloer te staan.

Argentijnse Tango Anna Rosa