Corona: veel gestelde vragen

Vraag & Antwoord

Antwoorden zijn gebaseerd op het landelijke Basisprotocol Danssector, wat gebruik maakt van de meest recente richtlijnen van het RIVM. Voor wat betreft de vragen over de locaties, maken we gebruik van het richtlijnen van de locaties zelf, die vallen onder de Gemeente Utrecht.  

Vraag 1:
Wordt er gewisseld van danspartner in een workshop/les?
Antwoord: Nee, het wisselen van danspartner doen we nog niet. Je volgt de workshop/les met je eigen danspartner.

Vraag 2:
Hoe wordt er omgegaan met het advies van afstand houden?
Antwoord: We houden afstand tussen de dansparen. Ook de docenten streven er voor om niet dichtbij te komen, tenzij instructie geven dat noodzakelijk maakt. Daarom is het maximaal aantal paren dat aan een workshop/les kan deelnemen verlaagd (maximaal 11 paren in Sterrenzicht en maximaal 12 paren in Podium Oost).

Vraag3:
Kunnen we nog steeds gemiste lessen inhalen?
Antwoord: Je kunt nog steeds gemiste lessen inhalen. Maar door het kleinere aantal dansparen per les (zie vraag 2) zijn we genoodzaakt dit strakker te regelen. Een danspaar dat een gemiste les wil inhalen moet dat van tevoren bij ons aanvragen (via e-mail of Whatsapp).

Vraag 4:
Welke hygiëne regels en gedragsregels zijn er bij Anna Rosa in de les?
Antwoord: We volgen de geldende RIVM richtlijnen. We vragen je vóór en na de les je handen te wassen met zeep.

Vraag 5:
Hoe wordt er voorkomen dat mensen met klachten in de les staan? 
Antwoord: Vóór je aanmelding van de workshop/les, en vóór aanvang van de workshop/les dien je de gezondheidscheck te doen. Als je niet alle vragen met “nee” hebt kunnen beantwoorden doe je niet mee met de les. Overkoepelend geldt: bij klachten blijf je thuis en laat je je testen. Voor de keuze om wel/niet naar de les te komen, draag je zelf je verantwoordelijkheid.

Vraag 6:
Wat gebeurt er als ik of mijn danspartner(s) klachten blijk te hebben (ná de les).
Antwoord: Blijk je in de dag(en) ná het volgen van de les Covid-19 gerelateerde klachten te hebben, laat je je testen. Heb je vastgesteld Covid-19, dan meldt je dit bij ons. Wij (als school) zijn namelijk bij meer dan 1 melding verplicht dit bij de GGD te melden. Daarnaast meld je het zélf bij je danspartner(s).

Vraag 7:
Hoe zit het met de ventilatie?
Antwoord: Er is in onze danszalen een krachtige afzuiginstallatie. Daarenboven ventileren we de ruimte waar we lesgeven 15 min. met verse lucht vóór de les en ná de les door de deuren naar buiten wijd open te zetten. Er is 15 min. tussen de beide lessen ingeroosterd, zodat we niet tijdens de les op de tocht hoeven te staan. De 15 min. tussen de lessen is ook gedaan om een ontspannen overgang te maken van de ene naar de andere groep. Er is dan wat meer tijd om in- en uit te dansen, in- en uit te lopen. Verder is er ook een CO2-meter in de zaal (bij voldoende verse lucht geeft hij een groen licht). De docenten checken regelmatig de indicatie op deze luchtkwaliteitsmeter.

Vraag 8:
Hoe kijken jullie aan tegen het dragen van een mondkapje tijdens de les?
Antwoord: Tijdens de les is het dragen wij geen mondkapjes. Mocht je je tijdens de les niet veilig voelen zonder een mondkapje, dan is het wellicht te vroeg voor jou om te komen dansen.

Wil je meer weten over de nieuwe richtlijnen, lees dan het Basisprotocol Danssector. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen, of een andere vraag, laat het ons weten.
We willen er alles aan doen om veilig en vertrouwd weer met elkaar op de dansvloer te staan.

Argentijnse Tango Anna Rosa