De Catharina Dansparade

De organisatie van deze Dansparade is Catharina: www.catharina.nu Aanmelden en meer info: Karin Elich: e-mail karin@catharina.nu of bel/app: 06-24812484.

Met een kleurrijke, swingende stoet op weg naar gendergelijkheid!

De wereld heeft vrede nodig.
En vrede heeft vrouwen nodig.

Sluit je aan bij de Catharina Dansparade! Met een kleurrijke, swingende stoet artiesten en deelnemers trekken we dwars door Utrecht, langs het leven van Catharina van Alexandrië en haar betekenis voor de Utrechter van nu.

Vrouwenpower
De Catharina Dansparade is een ode aan alle grootmoeders, moeders en dochters van Utrecht. Want Stichting Catharina Nu strijdt voor het empoweren van meiden, vrouwen en de vrouwelijke kracht in iedereen. De parade in het openingsweekend van Utrecht 900 jaar roept op tot liefde, respect en veiligheid. Wij scharen ons achter Global Goal 5: Achieve gender equality and empower all women and girls!

Kort en opzwepend
Langs de route verrast een diverse groep amateur- en professionele artiesten het
publiek met korte, opzwepende optredens. Van de Tuna Novata Femenina tot zikr-meester Sabri Saad el-Hamus, van een Joods Sefardisch lied door zanger Anass Habib tot de drag queens van Absolutely Drag, en van de oriëntaalse danseres Yazilatot de honderd zingende vrouwen van Tobin Singing Society. En nog veel meer!

Wie is die Catharina eigenlijk?
Hoog Catharijne, de Catharijnesingel, het Catharijneconvent en de
Catharinakathedraal zijn naar haar vernoemd: iedere Utrechter zou haar moeten kennen. De moedige Catharina van Alexandrië was geen vrouw om mee te sollen. De ene na de andere beproeving trotseerde zij, door trouw aan zichzelf te blijven en haar hart te volgen. Na haar dood werd het verhaal van Catharina uiteindelijk door
de Johannieters naar Utrecht gebracht. Haar naamdag op 25 november is door de
VN uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen.

Blok je agenda: vrijdag 3 juni 2022 om 19.00!
De Catharina Dansparade volgt de route van Catharina en de Johannieter ridders en houdt halt op acht openbaar toegankelijke plekken. De parade vertrekt om 19u00 onder het Bollendak in Hoog Catharijne en eindigt op het plein voor de Catharinakathedraal en het Catharijneconvent. Loop de hele parade mee of sluit je langs de route spontaan aan.

Volg ons!
Ontmoet de artiesten, zie hoe artistiek leider Karin Elich het allemaal voor elkaar bokst en leer meer over ‘onze’ Catharina. Op onze website, Facebook en Instagram
houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Dresscode
Rood en feestelijk, met een bloem in je haar (maar ook zonder ben je welkom!).